Sıkça Sorulan Sorular

  1. Koltuk tipi merdiven asansörü nedir?

    Koltuk tipi merdiven asansörü; Genel kullanımda KOLTUK ASANSÖRÜ tabiri yaygınlıkla kullanılsa da aslından merdiven üzerinde çalışan koltuklu merdiven asansörü tanımlaması daha doğrudur. İleri yaşlarda yaşanan diz ağrısı, eklem ağrısı gibi sorunlarla merdiven çıkmakta zorlanan kişiler ve fiziksel engeli olan bireylere yardımcı olacak şekilde üretilmiş, merdiven boyunca hareket eden sistemlerdir. (Koltuklu merdiven asansörü, koltuk asansörü, merdiven asansörü, engelli asansörü)
     
  2. Platform tipi merdiven asansörü nedir?

    Platform tipi merdiven asansörü; Genel kullanımda ENGELLİ ASANSÖRÜ olarak tanımlanan ve dikey asansör kurulması mümkün olmayan yerlerde, tekerlekli sandalye kullanıcısı engelli bireylerin katlar arası ulaşımını sağlayan merdiven asansörüdür.
     
  3. Koltuk tipi merdiven asansörleri ve platform tipi merdiven asansörleri güvenilir midir?

    Uluslararası güvenlik standartlarına göre üretilen koltuk tipi merdiven asansörleri, TUV ve CE sertifikalı olup, emniyet hız sınırlayıcı, yumuşak kalkış ve duruş, bir engelle karşılaşınca otomatik duruş gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca emniyet kemeri bulunmaktadır.

    Platform tipi merdiven asansörleri;  TUV ve CE sertifikalı yeni getirilen Avrupa Direktifleri 2006/42'ye sahiptir. Bu engelli asansörü, anti ezilme ve anti kırılma güvenlik önlemleri ile donatılmıştır. Yük sensörü de ayrı bir seçenek olarak kullanılabilir. (Koltuklu merdiven asansörü, koltuk asansörü, merdiven asansörü, engelli asansörü)
     
  4. Koltuk tipi ve platform tipi merdiven asansörleri trabzan üzerine mi, basamaklara mı monte edilir?

    Koltuklu merdiven asansörleri kendi ray sistemi ve ray sisteminin üzerine oturduğu ayaklar ile merdiven basamaklarının yüzeyine, uzun çelik dübelli vidalarla monte edilir. Trabzanlar ve duvarlardan herhangi bir destek alınmaz. Platform tipi merdiven asansörü olarak tabir ettiğimiz engelli asansörleri de uygulamanın cinsine göre basamaklar üzerine veya duvara monte edilebilir.
  5. Merdivenlerim çok dar, koltuklu merdiven asansörü uygulanabilir mi?

    Koltuk tipi merdiven asansörümüz ThyssenKrupp Flow2A,  patentli Auto-Swivel özelliğine sahiptir. Auto-Swivel özelliği koltuğun gerekli yerlerde, seyir esnasında, kendi ekseni etrafında dönerek merdiven boyunca dar bölümlerden geçmesini sağlar. Bu özellikle merdiven genişliğinin 61 cm olduğu yerlerde dahi koltuk asansörleri sorunsuz çalışır.
     
  6. Ürünlerinizin teslim süresi nedir?

    Koltuk tipi merdiven asansörleri 4-6 hafta,  Platform tipi engelli asansörleri 8-10 hafta arasında teslim edilmektedir. Özel koşullarda hızlı teslimat programı ile bu süre daha da azalabilir.
     
  7. Sipariş ve Üretim Süreciniz nasıl işlemekte?

    Satış öncesi müşterilerimize keşif ziyaretinde bulanan satış mühendislerimiz sözleşme sonrası merdivenlerinizin birebir teknik çizimini çıkartan fotometrik ölçü sistemi ile merdivenlerinizin ölçüsünü alır. Bu ölçümleme sonucu ortaya çıkan teknik proje İtalya ve Hollanda ThyssenKrupp fabrikalarına gönderilir. Fabrikada çizim mühendisleri bu mimari projenin üstüne, ölçü değerlerine göre optimize edilmiş ray uygulamasını çalışarak rayın merdivene uygulamasını gösteren bir çizim üretirler. Bu ray projesine satış mühendislerimiz ve müşterilerimiz tarafından verilen nihai onay sonrası üretim başlar. 
     
  8. Montaj ne kadar sürede tamamlanmaktadır?

    Seyir mesafesinin uzunluğuna göre değişebilen montaj süresi; koltuk asansörleri için ortalama 2-3 saat, platform tipi merdiven asansörleri için 1-2 gündür. 
     
  9. Ürünlerinize KDV dâhil midir?

    Ürünlerimiz, KDV Kanununun 17/4-s maddesine istinaden KDV den muaftır. Faturalarımızda KDV uygulanmaz. 
     
  10. Ürünleriniz bakım gerektirir mi?

    Kullanım sıklığına göre değişen periyodik bakım gerekliliği fabrika standartlarına göre Koltuk asansörlerinde senede 2 kez (6 ayda bir), Platform tipi merdiven asansörleri için sende 4 kez (3 ayda bir) bakımlarının yapılmasını önermektedir.
     
  11. Taşıma kapasitesi ne kadardır?

    Dönüşlü merdivenlerde kullanılan Koltuk tipi merdiven asansörleri için 125 kg’dır. Düz tip merdiven kullanılan koltuk tipi merdiven asansörü Levant için 135 kg’dır. Platform tipi merdiven asansörleri tekerlekli sandalye taşıyan engelli asansörleri oldukları için 300 kg’dır. 
     
  12. Koltuk tipi merdiven asansörleri elektrik ile mi çalışır, akü ile mi?

    Koltuk asansörleri olarak da bilinen koltuk tipi merdiven asansörleri hareketi esnasında iki adet 24V’luk akü ile çalışır. İnme/binme duraklarında bulunan şarj istasyonlarında bu aküler sürekli şarj edilerek dolu kalması sağlanır. Ünün montajı esnasında ev elektrik hattının kullanılması uygundur.
  13. Koltuk tipi merdiven asansörleri ve platform tipi merdiven asansörleri için merdivenlerde tadilat gerekir mi? 

    Asansörlerimiz için herhangi bir tadilat yapmanız gerekmez. Koltuk ve platform asansörleri merdiven basamaklarına kendi ayakları ve ray sistemi ile monte edilir.
     
  14. Keşif ziyareti talebinde bulunursam herhangi bir ücret talep ediyor musunuz?

    Ücretsiz keşif ziyaretlerimiz müşterilerimize ürünümüzü daha iyi tanıtmak için tavsiye ettiğimiz uygulamamızdır. Bizi her an Türkiye’nin istediğiniz bölgesine ücretsiz olarak çağırabilirsiniz.
     
  15. Asansör arızalarına müdahale şekliniz nasıl?

    Teknik ekibimiz montajı gerçekleştirdikten sonra, müşterinin ürüne uygulayabileceği müdahale yöntemlerini detaylı bir kısa eğitim ile müşteri ile paylaşır.  Bu yöntemleri aşan sorunlarda en geç 24 saat içerisinde teknik ekibimiz gelip gerekli müdahaleleri uygulayacak ve asansörünüzü çalışır şekilde size teslim edeceklerdir. 
     
  16. Garanti süresi nedir?

    5 yıla kadar uzayabilen garanti seçeneklerimiz mevcuttur. 
whatsapp